Udrea cere demisia lui Ponta „pentru implicare în traficul de influenţă în cazul Duicu”

Președintele PMP, Elena Udrea, a cerut luni demisia premierului Victor Ponta, despre care afirmă că, potrivit referatului procurorilor anticorupție, este implicat într-un caz de trafic de influență în ceea ce-l privește pe fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu.

„Mișcarea Populară îi cere demisia domnului Victor Ponta — nu avem nicio așteptare să și-o dea — însă, la numai câteva zile după ce Victor Ponta vota vesel în Parlament o declarație prin care cerea demisia de onoare a președintelui României pentru fapte pe care președintele nu le-a făcut, la numai câteva zile aflăm din referatul procurorilor DNA că domnul Victor Ponta este implicat în traficul de influență care s-a întâmplat în biroului lui de prim-ministru, prin aceea că a chemat personal la sediul Guvernului pe șeful Poliției, pe domnul Petre Tobă, pentru a-i cere să îi rezolve problemele baronului de Mehedinți, domnului Duicu”, a spus Udrea.

Ea a arătat că PMP îi cere demisia prim-ministrului până când cercetările în acest dosar vor evolua și se vor cunoaște lucruri mult mai concrete despre ceea ce s-a întâmplat în biroul premierului Victor Ponta.

„În aceste condiții, în care încă o dată vedem lipsa de moralitate a prim-ministrului, îi cerem demisia cât mai repede, până când cercetările în acest dosar vor evolua și ne gândim că putem afla lucruri mult mai concrete din ceea ce s-a întâmplat în biroul domnului Victor Ponta în momentul săvârșirii traficului de influență”, a mai declarat Elena Udrea luni, la finalul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, într-o conferință de presă la Kandahar, că nu l-a chemat niciodată la Guvern pe șeful IGPR, Petre Tobă, ca să îl întâlnească pe fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu, acuzat de DNA într-un dosar de corupție.

„Nu, nu l-am chemat niciodată să se întâlnească cu domnul Duicu și, de altfel, domnul Tobă este un polițist de mare valoare. Cred că prima dată a fost numit în funcție chiar de domnul Oprea, atunci când era ministru, și a fost și a declarat adevărul atunci când a fost chemat de procurori”, a afirmat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor dacă l-a chemat pe Tobă la Guvern pentru întâlnirea cu Duicu sau pentru alte probleme legate de Poliția Română. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata