Udrea: Mă despart de un partid în care opt ani am avut succese politice; aleg să rămân într-o echipă

Elena Udrea a declarat joi, 30 ianuarie, că s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară din dorinţa de a revigora opoziţia la USL şi de a continua proiectele începute de Traian Băsescu, în condiţiile în care actuala conducere a PDL, prin „anumiţi purtători de mesaje”, a ales să lupte mai mult cu ea decât cu PSD şi cu Uniunea Social Liberală.

„Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă. Mă despart de un partid în care de opt ani de zile am avut succese în politică. Am câştigat alegeri împreună, am dat cel mai bun guvern al României de după 1989 împreună, am câştigat Preşedinţia României împreună cu Traian Băsescu, dar aleg după 10 ani de politică să rămân într-o echipă. (…) Am ales să fiu consecventă cu lupta mea de 10 ani în politică şi să continui să cred că se poate, cu efortul oamenilor politici de bună-credinţă, să trăim la un moment dat într-o Românie mai bună.

Cu atât mai mult astăzi, când vedem o ţară ce a încăput pe mâna USL-ului, o ţară în care un partid-stat doreşte să controleze justiţia, un partid-stat care încalcă toate regulile democratice (…). În România acestor zile este cu atât mai mult nevoie de o forţă politică în stare să se opună USL. (…)

Vocea Opoziţiei şi astăzi, ca întotdeauna, este vocea lui Traian Băsescu. Eu cred că o forţă în stare să se opună credibil USL-ului, care să facă într-adevăr opoziţie, o forţă politică în stare să nu pactizeze cu USL-ul este necesară. (…) Eu cred că o astfel de forţă este Mişcarea Populară, este un proiect politic curajos, de viitor”, a afirmat Udrea.
În opinia sa, astăzi „în PDL există un curent, cel care conduce acest partid, care s-a dezis de propria istorie de succes, de propria guvernare, de lucrurile bune care s-au făcut în guvernarea Boc (…) şi, mai grav, s-a dezis de Traian Băsescu”.

„Din păcate, conducerea de astăzi a PDL a ales prin câţiva purtători de mesaje să se lupte cu mine decât cu PSD-ul lui Victor Ponta, decât cu USL”, a adăugat Udrea.
Ea a adăugat însă că tot în PDL există „oameni care au muncit ca proiectele pe care Traian Băsescu le-a avut pentru România să fie puse în practică, oameni de bine, care şi astăzi îşi doresc să continue toate aceste proiecte.

„Şi, sper, Partidul Mişcarea Populară vine să întărească această şansă, că din decembrie 2014 ţara nu va încăpea cu totul pe mâna PSD-ului. Sunt oameni în PDL care-şi doresc unitatea forţelor de dreapta, unitatea în acţiune, îşi doresc să existe un parteneriat în continuare împreună cu Traian Băsescu”, a susţinut Udrea.
Elena Udrea speră ca împreună cu noii colegi din PMP, „cu cei care sunt curajoşi şi pornesc aproape de la zero un nou proiect politic”, să reuşească să facă opoziţie USL-ului.

„Vom reuşi să revigorăm Opoziţia în România. (…) Cred că prin curaj, prin determinare, prin ceea ce avem de făcut vom reuşi să şi câştigăm această bătălie pe care o ducem în primul rând cu USL-ul”, a spus ea.

Udrea a precizat că s-a înscris în PMP ca simplu membru. „Nu am discutat despre congres. Vin ca simplu membru în Mişcarea Populară. (…) Cred şi acum ca întotdeauna că funcţia este cea mai puţin importantă în acest moment. Nu exclud o eventuală candidatură, dar nu am discutat despre congres şi despre funcţii”, a susţinut ea.
Elena Udrea a mai declarat că nu l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu despre intenţia sa de pleca din PDL şi de a trece la PMP, dar că în trecut au existat astfel de discuţii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata