Udrea: PMP va susţine o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, chiar şi iniţiată de PNL

Deputatul Elena Udrea a declarat miercuri că orice moţiune de cenzură la adresa Executivului, chiar iniţiată de Partidul Naţional Liberal, va fi semnată şi susţinută de Partidul Mişcarea Populară, deoarece guvernarea pe programul USL nu are ce să le aducă bun românilor.

 „Din punctul nostru de vedere, acest Guvern trebuie să plece, ca urmare, semnăm o moţiune de cenzură şi o susţinem cu cei 17 parlamentari pe care îi avem, chiar iniţiată de PNL”, a spus Elena Udrea miercuri, într-o conferinţă de presă a PMP.

Ea a adăugat că, dacă cei de la PNL „vor avea ipocrizia” să iniţieze o moţiune de cenzură la adresa propriului program de guvernare, este problema lor şi şi-a exprimat speranţa ca electoratul să îi sancţioneze pentru asta.

„Opoziţia adevărată este fără PNL. PNL se vopseşte astăzi în Opoziţie, dar probabil că din frustrare, din răzbunare, ca să-şi cucerească un electorat pe care l-a minţit şi l-a ignorat doi ani de zile, domnul Antonescu şi liberalii vor avea şi acţiuni de opoziţie. PMP va face opoziţie neţinând cont de minciuna pe care încearcă acum să o facă PNL şi se va ralia oricărei acţiuni care înseamnă sancţionarea guvernării USD. La fel cum am spus, ne-am fi raliat împotriva unui guvern dacă ar fi rămas PNL la guvernare”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că PMP va susţine şi o eventuală moţiune de cenzură iniţiată de PDL, întrucât formaţiunea pe care o reprezintă este un adevărat partid de opoziţie care nu se împiedică în orgolii.

„Nouă nu ne-a semnat PDL moţiunile simple împotriva a doi miniştri vinovaţi de tragedia aviatică din Apuseni, împotriva domnului Duşa şi împotriva doamnei Mănescu. Cu toate acestea, noi susţinem orice moţiune simplă sau o eventuală moţiune de cenzură iniţiată de PDL, pentru că suntem partid care cu adevărat face opoziţie şi nu ne încurcăm în orgolii, cine iniţiază o acţiune de opoziţie. Credem că aşa ar trebuie să facă orice partid care cu adevărat vrea să trimită acasă un Guvern ilegitim, un Guvern instabil în acest moment şi un Guvern neperformant, cum este Guvernul condus de Victor Ponta”, a declarat Elena Udrea.

Ea a susţinut că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu are şanse să devină candidatul Mişcării Populare la prezidenţiale, însă „electoratul de centru-dreapta din care face parte şi electoratul PNL va putea să voteze un autentic candidat al Opoziţiei şi un autentic candidat care să respecte valorile de centru-dreapta în turul 2 al prezidenţialelor şi împotriva lui Victor Ponta, şi anume candidatul susţinut de Mişcarea Populară”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata