Udrea taie opt hectare de pădure din Borsec pentru o pârtie de schi. Contractul gras a ajuns la… „cine trebuia” !

– Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, şi Primăria Borsec au tras sforile în aşa fel încât firma lui Adrian Gărdean – prietenul soţilor Iacob-Ridzi – să câştige în cele din urmă un contract gras, pentru realizarea unei pârtii de schi – pârtia de schi „Speranţa”, din staţiunea Borsec.


– Aşadar, după cum se poate observa din documentele publicate de Cotidianul.ro, Ministerul Dezvoltării şi Turismului taie 8 hectare de pădure din staţiunea Borsec pentru a se putea construi pârtia de schi „Speranţa”, iar Primăria oraşului Borsec plăteşte pentru asta 1,2 milioane euro firmei lui Adrian Gărdean, Termogaz Company SA.

Guvernul a adoptat o hotarare de guvern, pe 5 mai, privind scoaterea definitiva din fondul forestier national a terenului in suprafata de 8,0483 ha, proprietate publica a orasului Borsec, administrate de Romsilva.

Contractul pentru proiectul derulat de Primaria orasului Borsec a fost atribuit firmei „Termogaz Company SA” si este in valoare totala de 4.944.476,18 lei. Mai mult, proiectul pentru partia „Speranta” de la Borsec a primit aviz de mediu in noiembrie 2009, cand Elena Udrea a fost ministru interimar la Ministerul Mediului, dupa ce a fost desfasurata si atribuita licitatia.

Firma care a castigat contractul este condusa de Adrian Gardean, unul din cei mai bogati oameni de afaceri din Valea Jiului, prieten bun cu primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, soţul Monicăi Iacob-Ridzi.

De altfel, presa din Valea Jiului a arătat, şi nu doar o dată, că sponsorul principal al campaniei electorale a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi ar fi fost tocmai Adrian Gărdean.

Citește și
3 Comentarii
  1. croitoru spune

    Absolut corect , bravo ….era normal …doamne fereste se schimba garda la Palat si nu isi mai tragea o acadea ..o chestie …ceva….acuu cat inca mai e timp daca vin altii aia or sa faca la fel cu si mai multa ardoare …cu si mai mult aplomb fatza de noi astia care ii votam precum oitzele barsane de la 90 incoace . Acuu si voi ….pai pe langa ALRO…..MIDIA……ROSIA……chestiile alea de prin M.NEAGRA de unde se scoate petrol …..etc.aceasta e asa un fel de cadou de 1 IUNIE . HAI NU FITZI RAUTOCIOSI …..SI ASA ASTA CE PRODUCEA DOAR OXIGEN ….CE NAIBA MAI FACEM CU EL ?

  2. mihai spune

    Asa o sa fie mereu. Pot sa pariez ca si dupa ce vor fi aplicate legile de austeritate si oamenii vor ajunge efectiv sa moara din cauza lipsurilor, aceste doamne si ceilalti dulai din guvern cu acolitii lor vor face la fel impartind banii ramasi.

  3. george spune

    Impuscati-i si salvati tara,alta solutie nu e!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata