UE finanţează 100% micile firme

Microîntreprinderile din România care depun proiecte de finanţare UE prin Programul Operaţional Regional (POR) vor primi fonduri nerambursabile în proporţie de 100%. Astfel, societăţile nu vor mai fi obligate să asigure o cofinanţare de 30% a proiectelor, informează Evenimentul Zilei.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat joi, 20 mai, că măsura este valabilă doar pentru proiectele care necesită o finanţare în limita sumei de 200.000 de euro. Mai mult, această măsură se va aplica doar pentru Domeniul Major de Intervenţie (DMI) 4.3 – „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.

„Decizia a fost luată în contextul procesului de simplificare a accesării fondurilor structurale şi a crizei economico-financiare. Tot ca modalitate de a ajuta microîntreprinderile în procesul de accesare a fondurilor europene s-a luat decizia flexibilizării condiţiei de eligibilitate referitoare la profitul din exploatare prin acceptarea profitului înregistrat în ultimul an drept condiţie suficientă”, se precizează într-un comunicat MDRT.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata