UGIR 1903: FMI ne va da tranşa a treia de împrumut

FMI ne va da transa a treia din imprumut fara a fi prea riguros in privinta respectarii conditiilor stabilite anterior, a afirmat luni (26-X-2009) Cezar Corâci, presedintele patronatului UGIR 1903, in cadrul unei emisiuni difuzate de postul national de radio.

“FMI ne va da transa a treia din imprumut fara a fi prea riguros in privinta respectarii conditiilor stabilite anterior. Deocamdata, banii pe care-i vom imprumuta vor acoperi o parte din deficitul României, pentru ca nu se discuta sau nu am auzit sa se discute o renegociere a conditiilor acordului.

Dupa cunostintele mele, nu prea ne-am respectat conditiile, dar ni se va da transa din decembrie, care insa nu va acoperi necesarul nici macar pe urmatoarele luni.

Dupa aceea, Guvernul României va fi obligat sa gaseasca alte surse de finantare a deficitului de extern. Împrumutul de pe piata privata de capital se va face din nou cu un cost mult mai mare, nu cu 6% sau cu cât ne da FMI, ci cu 12-13% sau chiar mai mult. De asemenea, luând toate lichiditatile de pe piata, Guvernul va contribui la agravarea efectelor crizei economice, facând o concurenta neloiala agentilor economici.

O banca nu are nici un risc imprumutând guvernul cu 12%, dar daca imprumuta o societate comerciala cu 13-14%, apar riscuri majore. Deci, inca o data, suntem intr-un cerc vicios pe care cineva trebuie sa-l sparga, iar in acest moment nu este clar cine-l va sparge”, a spus Cezar Corâci pentru postul national de radio.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata