Ultima zi de depunere a fişelor fiscale pentru salariaţi

Angajatorii mai au la dispoziţie doar ziua de luni (1 martie 2010) pentru depunerea fişelor fiscale (formularul 210) pentru anul 2009. Angajatorii trebuie să completeze fişa fiscală pentru fiecare angajat care obţine venituri din salarii şi asimilate acestora, la funcţia de bază sau în afara funcţiei de bază, corespunzător întregii perioade de efectuare a plăţii salariilor.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că pentru veniturile care, din punct de vedere fiscal, nu se încadrează la venituri din salarii şi nu sunt impozabile potrivit legii, angajatorul nu are obligaţia de a completa şi depune fişe fiscale.

În cursul anului 2009, salariaţii unor societăţi comerciale au beneficiat, în baza O.U.G. nr.28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială, de o indemnizaţie de minimum 75 la sută din salariul de bază pe perioada suspendării contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului. Conform actului normativ menţionat, aceste indemnizaţii sunt plătite din fondul de salarii al angajatorului, dar nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata