Ultima zi de depunere a proiectelor pentru 5 mil. euro de la UE

Astazi este ultima zi in care intreprinderile mari cu peste 250 de angajati sau cifre de afaceri nete de peste 50 de milioane euro pot sa depuna proiecte in vederea obtinerii unei finantari europene nerambursabile de pana la 5 milioane de euro, informează Ziarul Financiar.

Companiile au avut posibilitatea ca incepand cu 9 martie sa depuna dosare de finantare pentru crearea sau modernizarea unei unitati de productie (fabrica, sectie, instalatie) sau achizitia de instalatii si echipamente, introducerea de noi tehnologii de productie, de mijloace de transport tehnologice, aplicatii informatice legate de proiect, brevete, licente.

Finantarea se poate obtine prin intermediul operatiunii dedicate intreprinderilor mari din cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), „Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile pentru intreprinderile mari”, aflată la al doilea apel.

In cadrul primului apel deschis in 2008, au fost anul trecut selectate 28 de companii care vor beneficia de finantari europene in valoare de 215 mil. lei (54,7 mil. euro) pentru modernizarea fabricilor sau achizitionare de utilaje.

Dintre acestea se numara Astalrom, Tess Conex, Vrancart, Elvila, Popeci Utilaj Greu, Matrite Dacia, Uzuc, Carpatcement, Somes, Menarom Pec, Napomar, RG Holz Company si Sirfit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata