Ultimul tren pentru pensionarea anticipată

– Prin pachetul de măsuri anticriză, Guvernul vrea să blocheze ieşirea din activitate înainte de termen până la intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor. Pentru a scăpa de reducerea cu 25% a salariilor, bugetarii vârstnici şi-au depus dosarele de pensionare anticipată.

Anunţul blocării pensionărilor anticipate făcut de Executiv acum o lună i-a speriat pe angajaţii vârstnici şi i-a determinat să ceară ieşirea urgentă la pensie.

Direcţiile Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) au fost luate cu asalt de persoane care îndeplinesc actualele condiţii de pensionare anticipată. Potrivit ultimelor date centralizate la CNPAS, în perioada 1-20 mai au fost înregistrate peste 8.300 de cereri de pensionare înainte de termen, de trei ori mai multe decât se depuneau într-o lună anul trecut. Potrivit centralizărilor făcute la nivelul judeţelor, majoritatea persoanelor care vor să se pensioneze anticipat sunt bugetari.

„Dintre cei care şi-au înregistrat dosare de pensionare, circa 40%  sunt cadre didactice sau  funcţionari publici„, spune Ioan Turc, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Bistriţa-Năsăud. „Noi continuăm să primim dosarele de pensionare anticipată până când reglementarea în cauză este publicată în Monitorul Oficial”, explică Turc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata