Un autocar cu copii s-a răsturnat lângă Braşov

Patru persoane, dintre care trei adulţi şi un copil, au decedat vineri în urma unui accident înregistrat în zona localităţii Perşani din judeţul Braşov.

Prefectul Judeţului, Ciprian Băncilă, a declarat că, în afară de cele patru persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă şi alte şapte cărora li se acordă asistenţă medicală la locul accidentului.

La nivelul judeţului, a fost instituit Codul Roşu de intervenţie şi au fost solicitate Ministerului de Interne două elicoptere SMURD pentru a transporta bolnavii la spital. De asemenea, la faţa locului se află 11 ambulanţe care acordă asistenţă medicală.

Cele patru persoane decedate cât şi celelalte rănite să aflau într-un autocar cu 30 de persoane.

Copiii care se aflau în autocarul implicat în accidentul din judeţul Braşov erau de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” şi Palatul Copiilor din Iaşi şi se duceau la un festival la Arad, a declarat  Camelia Gavrilă, inspectorul şef al ISJ Iaşi.

Potrivit acesteia, este vorba de un grup de 31 de copii, însoţiţi de doi profesori care se duceau la un festival folcloric, ce se desfăşoară la Arad în perioada 17-19 iunie.

„Cu durere şi cu îngrijorare pentru cei implicaţi în accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi şi doi profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă, componenţi ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor”, a explicat Camelia Gavrilă.

Potrivit acesteia, Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare..(Agentia Nationala de Presa AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata