Un candidat la facultatea de Litere din Suceava, în vârstă de 70 de ani, a cerut scutire de taxă motivând că e orfan

Un candidat la examenul de admitere la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în vârstă de 70 de ani, a cerut să fie scutit de la plata taxei de înscriere motivând că este orfan de ambii părinţi, conducerea univerităţii aprobându-i cererea.

„Are dreptate omul”, a declarat rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof.univ.dr ing. Adrian Graur. Printre categoriile de candidaţi scutiţi de la plata taxei de înscriere la admitere în Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se numără şi orfanii de ambii părinţi, scutirea făcându-se numai pe baza actelor doveditoare din care să rezulte că fac parte din această categorie, iar facilitatea este acordată doar pentru un singur domeniu din cele pentru care a optat candidatul.

Pentru anul universitar 2010 – 2011 sunt propuse 48 de specializări pentru studiile universitare de licenţă, la Universitate „Ştefan cel Mare”, cu forma de învăţământ la zi, cu 936 de locuri finanţate de la buget, din care zece sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 2.028 de locuri sunt cu taxă, relatează Gândul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata