Un ceas în valoare de 800,000 de dolari, furat de la mâna unui om de afaceri japonez

Un ceas în valoare de 800,000 de dolari a fost furat, luni, de la mâna unui om de afaceri japonez, ce se afla în fața unui hotel de cinci stele din apropierea Arcului de Triumf, Paris, potrivit CNN.

Poliția a declarat că omul de afaceri ieșise în fața Hotelului Napoléon pentru a fuma o țigară când a avut loc incidentul.

Victima a fost abordată de un individ care i-a cerut o țigară. Când omul de afaceri japonez i-a oferit țigara, individul i-a smuls ceasul de la încheietură și a fugit. Ceasul, din marca Richard Mille, era încrustat cu diamante. Din cauza valorii pe care ceasul o are, cazul a fost transferat celor de la crimă organizată.

În primele opt luni ale anului, 71 de furturi ale unor ceasuri de lux au fost raportate în Franța. Cele mai multe furturi au fost raportate în zona Champs-Elysées, recunoscută pentru hotelurile de lux și pentru magazinele de bijuterii.

Patru furturi au avut loc într-o singură zi, în luna iulie, iar prejudiciul adus atunci proprietarilor a însumat 190,000 de euro. Obiectele de lux pot fi revândute pe piața neagră pentru sume ce constituie între 30% și 50% din valoarea lor inițială.

Tehnicile folosite de hoți variază, aceștia cerându-le victimelor fie o țigară, fie să le facă o fotografie. Totodată, hoții pot lovi oglinda unei mașini, făcându-i pe șoferi să scoată mâna pe geam pentru a o îndrepta, oferind astfel răufăcătorilor ocazia de a acționa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata