Un fond al familiei miliardarului care deţine Ikea a cumpărat peste 1% din SIF Moldova

Fondul de investitii IKANO Eastern Europe Equity Pool, administrat de o firma a fondatorului producatorului suedez de mobila Ikea – Ingvar Kamprad, a fost raportat cu o participatie de 1,09% din actiunile SIF Moldova (SIF2).

Aceasta este prima investitie semnificativa raportata de fondurile miliardarului suedez pe piata romaneasca de capital. Valoarea participatiei la cotatiile de vineri este de 1,17 mil. Euro, informează Ziarul Financiar.

Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 23 mld. dolari in 2010

IKANO Easter Europe Equity Pool este un subfond al fondului de investitii IKANO All Seasons Fund, care este administrat de Ikano Fund Management, o firma de asset management inregistrata in Luxemburg, care este detinuta de grupul Ikano, controlat de familia Kamprad.

Fondul avea la finele anului trecut investitii in SIF Moldova si SIF Oltenia (SIF5) in valoare totala de 2,1 mil. euro si titluri de stat emise de Guvernul Romaniei in valoare de 1,15 mil. euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata