Un milion de agricultori nu vor mai primi bani de la stat pentru că nu sunt înregistraţi juridic

– Doar 18.000 de agricultori din cei circa 1,1 milioane la nivel local sunt inregistrati ca persoana fizica autorizata, asociatie familiala sau firma. Restul, care lucreaza aproape 5 mil. ha, fiind in situatia de a nu mai primi subventii de la stat pentru ca nu au statut juridic, scrie Ziarul Financiar.

.
Conform analizei ZF, peste 88 de romani au ferme care se intind pe suprafete cuprinse intre 500 de hectare si 1.000 de hectare, iar 20 de agricultori au peste 1.000 de hectare fiecare, niciunul dintre acestia neavand statutul de persoana juridica.

„Dupa o analiza recenta a reiesit ca avem ferme foarte mari, de sute de hectare lucrate de persoane fizice, lucru care nu se intampla nicaieri in Europa. Scopul nostru este ca aceste ferme mari care produc comecial sa fie inregistrate sa contribuie la stat si sa primeasca subventii atat europene, cat si de la stat”, a anuntat Mihail Dumitru, ministrul agriculturii.

Ministerul Agriculturii a decis ca ajutoarele de stat sa nu mai fie acordate decat persoanelor inregistrate, pentru a determina fermierii sa treaca la un statut juridic si astfel la diminuarea pietei nefiscalizate. Astfel peste un milion de fermieri ar trebui sa isi faca PFA, taxa de inregistrare ajungand la circa 200-300 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata