Un necunoscut revendică 84% din Facebook

Un necunoscut, care spune că a fost în relaţii profesionale cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, revendică 84% din site-ul de socializare, în virtutea unui contract încheiat în aprilie 2003, potrivit unor documente judiciaire postate luni online, informează AFP.

Reclamantul, Paul Ceglia, care locuieşte în statul New York, afirmă că, potrivit unui contract încheiat cu Mark Zuckerberg acum peste şapte ani, pe când acesta era student la Harvard, i-ar reveni 84% din Facebook, precum şi 84% din toate veniturile încasate din aprilie 2003. Plângerea a fost depusă pe 30 iunie la un tribunal local, înainte de a fi transferată la Justiţia federală, la cererea Facebook şi a patronului său.

‘Considerăm că acuzaţiile sunt lipsite de orice fundament şi le vom combate ferm’, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Miza pentru Paul Ceglia este imensă: vara trecută, Facebook a anunţat oficial achiziţia de către compania rusă Digital Sky Technologies (DST) a unui pachet de 1,96% din acţiunile sale, pentru suma de 200 de milioane de dolari, iar capitalizarea reţelei sociale pe internet a fost evaluată la 6,5 miliarde de dolari. Facebook a anunţat peste 400 de milioane de membri activi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata