Un nepot al lui Gigi Becali, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Viorel Virgil Tudorache, nepot și fin al lui Gigi Becali, a fost trimis în judecată marți, 1 septembrie, de procurorii Parchetului Capitalei, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Tudorache ar fi vândut un imobil din sectorul 2 al Capitalei (fostul cinematograf „Aurora”), fără a emite factură, pentru a se sustrage astfel de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

„În perioada octombrie 2010 — ianuarie 2011, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Tudorache Viorel Virgil, în calitate de administrator de fapt al S.C. C. H. G. S.R.L., a omis înregistrarea în evidența contabilă a acestei societăți și nu a declarat organelor fiscale veniturile impozabile în cuantum de 6.444.868 lei, încasate cu titlu de ‘preț’, în mai multe tranșe, în urma vânzării (fără a emite facturile aferente) unui imobil situat în București (teren plus construcție nefinalizată — fostul Cinematograf „Aurora”), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 1.207.187 lei, reprezentând TVA colectată”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Ulterior încasării sumelor provenite din vânzarea imobilului, Viorel Tudorache le-a „scos” din patrimoniul societății, prin diferite manopere frauduloase (transferuri bancare sau retrageri în numerar, în baza unor contracte fictive întocmite „pro causa”), în vederea disimulării provenienței infracționale (evazioniste) a acestora.

În vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat și a confiscării sumelor „spălate”, procurorii au instituit măsuri asiguratorii cu privire la mai multe bunuri imobile (terenuri, construcții) aparținând lui Viorel Tudorache, în valoare totală de 3.891.410 lei.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata