Un nou proiect de ţară va fi lansat pe 5 iulie

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a realizat un studiu legat de impactul pe care situaţia actuală din Marea Britanie îl are asupra economiei româneşti şi va lansa pe 5 iulie un nou proiect de ţară, a declarat, marţi, 28 iunie, Costin Borc, vicepremier şi ministru de resort, prezent la conferinţa de prezentare a concluziilor proiectului „Analiza impactului legislaţiei în vigoare în sectoare cheie ale economiei româneşti”.

„Avem un document pe care îl voi prezenta prim-ministrului şi cu care prim-ministrul va ieşi la sfârşitul acestei săptămâni. Un document legat de impactul actual asupra economiei româneşti. Proiectul de ţară va fi lansat săptămâna viitoare, pe 5 iulie, la Palatul Parlamentului. Pentru realizarea acestuia ne-am consultat cu Banca Naţională, cu Academia Română”, a afirmat Borc.

El a refuzat să precizeze conţinutul celor două documente la care a făcut referire.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, în această săptămână, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, urmând a face ulterior o informare la Bucureşti în vederea unui plan de viitor.

„Marţi şi miercuri, săptămâna viitoare, se ţine Consiliul European, la care voi participa. După revenirea în ţară, voi invita pe toţi cei care au fost astăzi la discuţii la Cotroceni, prim-ministrul, guvernatorul BNR şi liderii partidelor politice, pentru a-i informa asupra celor discutate şi hotărâte la Bruxelles, pentru a stabili împreună cum cum vom merge departe. Pentru toată lumea este clar că Europa, Uniunea Europeană, are multe de lucru. Trebuie să redefinim proiectul european, trebuie să îl facem mai bun, mai uşor de înţeles pentru cetăţeanul de rând, mai performant.

Aceleaşi lucruri sunt valabile pentru România. A existat consens politic şi voinţă politică pentru integrarea europeană. Nu a existat, din păcate, un proiect naţional, un proiect de ţară post-aderare. Acum este momentul să recuperăm, este momentul elaborării unui nou proiect de ţară, lucru pe care îl vom face împreună. O să-i asigur pe români că această criză numită Brexit are în ea oportunităţi importante pentru România şi împreună cu toată clasa politică vom avea grijă ca România şi UE să iasă întărite din această criză”, a spus şeful statului, după o reuniune de urgenţă avută la Palatul Cotroceni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata