Un număr de 200 de posturi, scoase la concurs la admiterea la INM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) scoate la concurs 200 de posturi pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) din perioada august – septembrie.

Dintre cele 200 de posturi, 100 sunt de judecători şi restul de procurori. Candidaţii admişi la INM vor avea pe durata cursurilor de doi ani calitatea de auditori de justiţie, iar după absolvire vor deveni magistraţi. Pe 26 august va avea loc proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal.

Pe 9 septembrie se va desfăşura testul de verificare a raţionamentului logic, iar în perioada 10 – 19 septembrie va avea loc interviul. Pe 15 iunie erau vacante 356 de posturi de magistraţi la judecătorii şi 279 de posturi de procurori la parchetele de pe lângă judecătoriile din întreaga ţară. Concursul de admitere la INM se desfăşoară anual şi are ca scop acoperirea deficitului de magistraţi din sistemul judiciar, problemă semnalată şi în Raportul de Ţară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata