Un produs medical prin care celulele stem sunt recoltate din placentă, disponibil şi în România

Un nou produs în medicină bazat pe recoltarea celulelor stem din placentă a fost lansat în premieră în România de banca de celule stem Cord Blood Center.

Potrivit unui comunicat remis luni , noul produs oferă în plus față de procesarea sângelui și a țesutului de cordon ombilical și procesarea de țesut placentar.

„Cord Blood Center Medical lansează în premieră în România acest produs, care oferă două avantaje majore: primul — o gamă diversă de celule stem, din surse diferite (sânge și țesuturi) cu potențial de utilizare terapeutică atât pentru indicațiile standard actuale, cât și de perspectivă în domeniul medicinei regenerative și al doilea avantaj, reprezentat de posibilitatea de utilizare terapeutică unică sau repetitivă a unităților depozitate”, a declarat directorul medical Cord Blood Center Grup, dr. Speranța Arciudean, potrivit comunicatului citat.

Medicul a explicat că, în vederea prezervării celulelor stem derivate din placentă, este necesar ca aceasta să ajungă în laborator în maxim 8 — 10 ore de la recoltarea propriu-zisă.

Specialiștii explică necesitatea recoltării de celule stem din placentă prin faptul că aceasta este o sursă bogată de celule stem cu un divers potențial de utilizare.

Totodată, prin progresele obținute în ultimii ani în cercetarea celulelor stem s-au prefigurat noi perspective de utilizare terapeutică a acestora în domeniul nou al medicinei regenerative, având ca scop tratarea mai eficientă a unor boli cronice, degenerative sau posttraumatice (ex. boli cardiovasculare, hepatice, leziuni ale măduvei spinării, boli inflamatorii cronice sau autoimune).

„Placenta este o sursă suplimentară de celule stem disponibilă a fi obținută atraumatic și fără niciun risc, cu avantajul prezervării unor celule tinere, neafectate de expunerea la factori mediu nocivi, boli sau înaintarea în vârsta”, susține dr. Speranța Arciudean.

Pachetul oferit de Cord Blood Center conține: sânge placentar, sânge ombilical, țesut de cordon ombilical și țesut placentar și este disponibil la un preț de 12.900 lei, suma care poate fi achitată și în rate. Taxa anuală de stocare este de 890 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata