Un proiect imobiliar din cinci, în pericol de insolvenţă

– Consultantii imobiliari apreciaza ca cel putin un proiect imobiliar din cinci este pasibil de intrare in insolventa din cauza restantelor fata de banci, furnizori sau clienti, astfel ca imprumuturile cu probleme, pentru care bancile ar putea fi nevoite sa constituie provizioane, s-ar putea ridica la peste un miliard de euro.

Soldul creditelor acordate de catre bancile locale pentru constructii se ridica la nivelul lunii martie la 5,2 miliarde de euro, iar pana in prezent au iesit la suprafata doar zece proiecte imobiliare mari cu probleme, pentru care au fost acordate finantari de circa 230 de milioane de euro, circa 4,4% din total, potrivit calculelor Ziarului Financiar.

„Bancile nu au taiat deocamdata craca marilor proiecte imobiliare„, atrage atentia consultantul imobiliar Valentin Ilie, CEO al firmei Coldwell Banker Affiliates of Romania, pentru sursa citata.

Bancile au preferat sa reesaloneze o serie de imprumuturi, cu speranta ca actuala criza va lua sfarsit in scurt timp. In plus, nici executarea proprietatilor nu este o activitate profitabila, in conditiile in care investitorii care s-ar incumeta sa mai investeasca in imobiliare sunt putini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata