Unde taie parlamentarii şi la ce nu vor să renunţe. De ce refuză deputatul-rulotă hotelul de patru stele

– Să se reducă bugetul, dar să nu ne fie afectat confortul. După această filosofie încearcă parlamentarii să facă economii pe timp de criză.

.
În declaraţiile publice susţin că vor tăia drastic din cheltuieli, în spatele uşilor închise însă se chinuiesc să găsească soluţii prin care să nu fie nevoiţi renunţe nici la cazarea de la hotelul de patru stele, nici la transportul gratuit, scrie Gândul.

Plecând de la aceste cheltuieli, în ultima sa şedinţă, conducerea Camerei a decis diminuarea bugetului pe 2010 cu suma de 17.250.000 de lei. La capitolul „Bunuri şi servicii„, reducerea este de 20%, reprezentând 9.130.000 lei, iar la „Active nefinanciare„, de 40%, adică 8.000.000 lei.

Liderii forului legislativ s-au văzut nevoiţi să reducă o parte şi din bugetul alocat deplasărilor – aproape 4,5 milioane lei. Ei au umblat puţin (500.000 lei) la fondul de protocol, precum şi la cel aflat la dispoziţia preşedintelui Camerei, Roberta Anastase (65.000 lei).

În schimb, atunci când a venit vorba despre economiile pe care trebuia să le facă la cazare şi transport, deputaţii nu au ajuns la un acord, astfel încât conducerea Camerei a amânat luarea unei decizii până când liderii de grup discută cu parlamentarii.

Şi reducerea cheltuielilor de personal a rămas deocamdată în suspensie, Camera neputând lua deocamdată o decizie atâta vreme cât Guvernul nu a emis încă actul normativ prin care veniturile bugetarilor sunt reduse cu 25%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata