UniCredit a invitat investitorii interesați de afacerea sa de leasing, în vederea unei potențiale vânzări

În prezent, UniCredit SpA dorește să vândă, astfel că a invitat investitorii interesați, pentru a evalua interesul privind afacerea sa de leasing.

În acest context, UniCredit are ca obiectiv să analizeze evaluările investitorilor privind divizia de leasing şi portofoliul său de active. Nu a luat încă o decizie privind vânzarea, iar tranzacţia ar putea să nu aibă loc, potrivit unei surse.

Astfel, cu 3.833 de noi contracte semnate pentru 801,7 milioane de euro, pe baza datelor Asociaţiei bancare Assilea, UniCredit Leasing era anul trecut pe locul şase în Italia.

Cea mai mare companie de leasing din Italia în cea ce priveşte contractele în derulare, conform Assilea, UniCredit Leasing are o cotă de piaţă de aproximativ 7%.

În momentul de faţă, divizia are în registrele sale credite de aproximativ 10 miliarde de euro, din care aproximativ un miliard de euro sunt neperformante. Aceasta se bazează pe subsidiarele grupului bancar pentru a-şi distribui produsele.

UniCredit a mai analizat o posibiliă vânzare a diviziei de leasing

În contextul strategiilor și în trecut UniCredit a analizat posibila vânzare a  diviziei de leasing, care a raportat un profit de aproximativ 20 milioane de euro în primul semestru din 2021.

Între 800 şi 900 milioane de euro ar putea fi alocat diviziei de leasing

Concret, se estimează că între 800 şi 900 milioane de euro din capitalul  UniCredit ar putea fi alocat diviziei de leasing, calculând o rentabilitate a capitalului propriu (ROE) de aproximativ 5% pentru afacerea de leasing.

În contextul organizatoric, UniCredit lucrează la un nou plan de afaceri, aşteptat în noiembrie, sub conducerea noului director general Andrea Orcel.

Aşadar, UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing, oferind beneficiarilor săi o gamă completă de produse şi servicii financiare şi alte servicii auxiliare. UniCredit Leasing Corporation IFN SA şi UniCredit Leasing Fleet Management SRL furnizează produse de leasing financiar şi produse de leasing operaţional.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata