UNIFEST, festivalul studenților din România

UNIFEST, cel mai mare festival din ţară dedicat studenţilor, începe pe 3 şi durează până pe 13 noiembrie. Nopţi albe cu teatru şi film, campionat naţional de fotbal, cros studenţesc, traininguri de dezvoltare personală, un megaconcert şi bilete gratuite la cele mai mari teatre din Bucureşti sunt doar câteva din activităţile din acest an.

UNIFEST, festivalul organizat de Uniunea Studenţilor din România şi care aajuns anul acesta la a XVI-a ediţie, înglobează 300 de evenimente în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova, Brașov, Arad și alte centre universitare din țară și implică 107 ONG-uri. Tema va fi „UNIFEST- un festival ca o călătorie”, iar aceasta va putea fi văzută prin diferite campanii menite să dea participanţilor dorinţa de aventură.

În ceea ce priveşte capitala, în prima zi,  mai exact 3 noiembrie, este organizată o conferinţă de presă la ora 11:00, la sala Gabroveni de la ARCUB, unde vor veni toţi partenerii. În aceeaşi zi, toate organizaţiile studenţeşti membre ale Uniunii Studenţilor din România vor prelua strada prin Parada Asociaţiilor unde acestea vor putea demonstra care este cea mai gălăgioasă.

Datorită faptului că festivalul doreşte să promoveze sportul şi mişcarea, primul weekend (4-5 noiembrie) este destinat etapei regionale ale Campionatului de Fotbal, finala naţională fiind pe 11 şi 12. De asemenea, Crosul Studenţesc va fi tot pe 12 noiembrie, scopul acestuia fiind de a promova sănătatea şi mişcarea în aer liber.

Educaţia non-formală este foarte importantă pentru dezvoltarea atât profesională, cât şi personală, iar de aceea, UNIFEST aduce traininguri de Basic Life Support şi comunicare, vorbit în public, lucru în echipă, management de proiect, leadership şi managementul timpului.

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata