Unilever se gândește singur la provocările viitoare pe măsură ce epoca cu două capete se încheie

Acțiunile olandeze ale Unilever se vor tranzacționa vineri pentru ultima dată la Amsterdam, înainte de unificarea structurii cu două capete a grupului, care are ca scop plasarea producătorului de bunuri de larg consum pe o bază mai bună pentru a face față unui viitor incert.

Fuziunea în weekend a armelor corporative olandeze și britanice ale Unilever într-o singură entitate juridică cu sediul la Londra se va încheia la 90 de ani ca o companie hibridă.

Aceasta apare pe măsură ce imaginea macroeconomică este tulbure de o recesiune alimentată de pandemie și de un Brexit care se apropie. Miscarea nu va avea impact asupra operațiunilor de zi cu zi pentru producătorul de maioneză Hellmann, săpun Dove și înghețată Ben & Jerry, dar va aduce o mai mare flexibilitate în achiziționarea și ieșirea din afaceri, complexitate redusă și guvernanță corporativă consolidată, a spus Unilever. .

„Consiliile de administrație consideră că unificarea este în interesul Unilever, al acționarilor și al altor părți interesate în ansamblu”, a spus compania luna trecută. Începând de luni, Unilever Plc va tranzacționa ca o singură entitate la bursa din Londra și ca acțiune de depozitar american la New York. Plc va tranzacționa, de asemenea, pe Euronext din Amsterdam.

„Este un moment fundamental în istoria Unilever”, a declarat analistul Barclays, Warren Ackerman, menționând că ultimii patru directori executivi au încercat și nu au reușit să renunțe la „un sistem juridic învechit de 90 de ani, care îi face să înceteze să acționeze după orice”.

El a spus că a fost o parte esențială a cazului său de investiții în companie, care speră să reducă diferența de evaluare între ea și colegii săi. Compania a spus că unificarea ar face mai ușoară separarea sau scăderea unităților nedorite sau utilizarea capitalului propriu pentru a face achiziții.

Acest lucru a stârnit speculații despre tranzacții mai mari de transformare. Ackerman nu se așteaptă la nimic mare pe termen scurt, dar spune că, compania s-ar putea extinde în domenii, inclusiv alimente pe bază de plante, nutriție, îngrijirea pielii în Asia și produse de uz casnic.

Unilever a anunțat săptămâna aceasta achiziția de vitamine SmartyPants în Statele Unite. Efortul anterior de unificare a structurii Unilever a venit după ce a apărat o abordare de preluare nesolicitată de către Kraft Heinz în 2017, care a expus unele dintre punctele sale slabe.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata