Unilever vrea să reducă combustibilii fosili de la mărcile cu produse de curățare

Unilever s-a angajat să renunțe la combustibilii fosili din produsele sale de curățare până în 2030 pentru a reduce emisiile de carbon.

Gigantul bunurilor de larg consum a declarat că va investi 1 miliarde de euro (890 milioane de lire sterline, 1,2 miliarde de dolari) pentru acest efort.

Unilever a spus că va înlocui produsele petrochimice cu ingrediente fabricate din plante și surse marine, cum ar fi algele.

Cele mai vândute mărci cu produse de curățare ale companiei includ Omo, Cif, Sunlight și Domestos.

Unilever a declarat că substanțele chimice utilizate în produsele sale de curățare și rufe reprezintă 46% din emisia sa totală de carbon. Înlocuirea acestora cu ingrediente mai durabile va reduce acea emisie cu până la 20%.

Coronavirus crește cererea de produse de curățare

Firma anglo-olandeză, care produce și săpun Dove și detergent de rufe Persil, a declarat că se confruntă cu o cerere fără precedent de produse de curățare în timpul pandemiei coronavirusului.

„Oamenii doresc produse durabile mai accesibile și la fel de bune ca cele convenționale”, a spus Peter ter Kulve, președintele Unilever al diviziei sale de îngrijire la domiciliu.

„Trebuie să oprim pomparea carbonului de sub pământ atunci când există suficient carbon pe deasupra solului, dacă putem învăța să îl utilizăm la scară”, a adăugat el.

Unilever a declarat că investiția de 1 miliard de euro va fi destinată finanțării cercetării biotehnologice și creării de produse biodegradabile și sănătoase din punct de vedere al apei.

Anunțul este prima fază a inițiativei sale Clean Future, care promite emisiile nete zero din produsele sale până în 2039.

Anul acesta, Carbon Disclosure Project, un grup global non-profit, a clasat Unilever drept una dintre doar șapte din cele 182 de companii importante care au obținut un rating A bazat pe guvernanța sa în ceea ce privește schimbările climatice, apa și pădurile.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata