Universitatea Politehnică Bucureşti, noua campioană universitară la minifotbal

Echipa Universității Politehnice București a câștigat titlul de campioană universitară la minifotbal, după ce a reușit să învingă cu scorul de 3-2 formația Academiei de Poliție „A.I. Cuza” din Capitală, în finala disputată la Brașov.

Golurile au fost marcate de Chelba, Ciurea (autogol) și Militaru, pentru învingători, respectiv Chiș și Șocale. Academia de Poliție s-a dovedit însă o nucă greu de spart, iar deznodământul finalei putea fi altul dacă viitorii polițiști nu ratau un penalty la scorul de 2-1.

În meciul pentru locul 3, Universitatea Politehnică Timișoara s-a impus cu 2-1 în fața Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, vicecampioana ediției precedente.

Dubla reușită de Dragan Paulevici a fost suficientă pentru ca bănățenii să ia bronzul. Golul ieșenilor a fost marcat de căpitanul Marius Ungureanu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de fondatorii Student Sport, Călin Ile și Adrian Socaciu, alături de foștii internaționali români Aurică Țicleanu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Fane Preda, Florentin Petre și Ciprian Paraschiv.

Pe lângă premierea celor trei echipe clasate pe podium, au mai fost acordate și patru premii individuale. Titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Adrian Popa de la Universitatea Politehnică din Timișoara. Cel mai bun portar a fost desemnat Negru Marius, de la Universitatea Tehnică ‘Gh. Asachi’ din Iași, în timp ce Academia de Poliție din București a primit trofeul Fair-play, fiind cea mai disciplinată echipă a competiției.

Cu un total de 9 goluri, Laurențiu Militaru a fost cel mai bun marcator, intrând astfel în posesia titlului de golgheter al competiției.

La turneul final al Campionatului Universitar de minifotbal, desfășurat între 5 și 7 mai la Brașov, au participat cele mai bune opt universități din țară. Timp de trei zile, la baza sportivă Fan Sport au avut loc peste 15 meciuri între echipe din centrele universitare Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, București și Iași. Competiția a fost una extrem de echilibrată, cu fotbal de cea mai bună calitate.

Cele opt echipe care s-au întâlnit la Brașov au fost: Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, Universitatea ‘Petru Maior’ Târgu Mureș, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Tehnică ‘Gheorghe Asachi’ Iași, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ Iași, Universitatea Politehnica București și Academia de Poliție București.

Organizatorii nu au renunțat la tradiția de a se juca un meci demonstrativ în încheierea competiției, drept pentru care au adus la Brașov nume mari din fotbalul românesc. Legendele Brașovului au dat piept cu o echipă a Generației de Aur, în care au evoluat Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Aurică Țicleanu și Fane Preda.

De două ori câștigător al Ligii Campionilor, Miodrag Belodedici a declarat cu această ocazie: ‘Ne bucurăm să vedem cum competiția crește de la an la an și că putem pune umărul la dezvoltarea ei. Este o plăcere pentru noi să fim în rândul tinerilor”.

Aurică Țicleanu a completat: ‘Ceea ce am văzut la competiția organizată de Student Sport mă duce cu gândul la spiritul Craiovei Maxima. Susțin această inițiativă și sunt alături de acești tineri entuziaști’.

‘Competiția din acest an s-a dovedit mai echilibrată ca niciodată, fapt care ne motivează să mergem mai departe. Cu fiecare sezon care trece, calitatea campionatelor crește din toate punctele de vedere’, au declarat la rândul lor organizatorii.

Peste 70 de meciuri disputate în 7 orașe diferite, peste 300 de studenți angrenați în această competiție și mai bine de 400 de goluri înscrise. Acesta este bilanțul Campionatului Universitar de Minifotbal, un campionat care a ajuns la finalul celei de-a patra ediții.

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără implicarea sponsorilor și a partenerilor: Coca-Cola, Cris-Tim, Agenția Națională Anti-Doping, Radio România, Domo, Domeniile Ostrov, Ecopier, Fan Courier, Trespass, Intersport, Metrorex, RAT Bv, Phillips, DAC Construcții, Xerox, Lac de Verde Breaza, Primăria Municipiului București, Primăria Municipiului Brașov, Proedus, Federația Română de Minifotbal, Federația Română de Tenis, ANOSR, UNSR, LSRS, stiriong.ro, Dolce Sport, Prosport, Agerpres, studentie.ro, Sport în România, Vision Media Plus, sportrevolution.ro, onlinestudent.ro, Newsbv.ro, Mix tv. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata