Universităţi internaţionale îşi caută la Iaşi viitorii studenţi

Mii de tineri din Iaşi au venit joi la târgul internaţional de universităţi RIUF pentru a se interesa de oferta prezentată de reprezentanţi a peste 30 de universităţi din Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda, Belgia şi Emiratele Arabe Unite.

Posesori ai diplomei de bacalaureat sau elevii din ultimii ani de liceu, tinerii s-au interesat de posibilitatea continuării studiilor la universităţi de renume din ţară şi străinătate şi au intrat în dialog cu reprezentanţi ai organizaţiilor care desfăşoară programe de dezvoltare personală, profesională şi orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine.

Dintre expozanţii care au venit joi la RIUF Iaşi sunt cei de la University of Salford (Marea Britanie), Radboud University Nijmegen (Olanda), The Emirates Academy of Hospitality Management (Emiratele Arabe Unite).

În afara universităţilor internaţionale, la RIUF Iaşi sunt prezente şi universităţile locale precum şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” sau Universitatea „Al. I. Cuza”.

În cadrul târgului vizitatorii au ocazia ca până la sfârşitul acestei zile să participe la zece sesiuni de prezentări private şi workshopuri susţinute de universităţile invitate.

„Sesiunile de prezentări oferă răspunsuri detaliate la întrebările specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenţi internaţionali. Vor primi şi informaţii la zi despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre facilităţile oferite de universităţi pentru studenţi privind cazarea, bursele, oportunităţile de practică şi internshipuri, despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, dar şi despre oportunităţile de angajare după absolvire.

„Târgul internaţional de universităţi RIUF este singurul loc în care tinerii români pot discuta cu studenţi şi absolvenţi români de la universităţile de top din lume. Începutul anului 2014 a adus schimbări importante pentru elevii şi studenţii din România cu privire la bursele şi finanţările pe care le pot accesa. La RIUF am pregătit un stand dedicat noutăţilor despre burse şi materiale informative pe care vizitatorii târgului le vor putea discuta apoi cu părinţii, profesorii sau consilierii educaţionali”, a spus Firuţa Slevoancă, coordonator regional RIUF Iaşi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata