Universităţile scot şomeri pe bandă rulantă: unu din cinci absolvenţi de facultate nu-şi găseşte job

– Aproape 20% din cei 115.000 de absolventi de studii superioare de anul trecut s-au inscris in evidentele Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), pentru că nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă după ce au primit diplomele de licenţă. Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţii de facultate este de 300 de lei pe lună şi se acordă pentru o perioadă de până la nouă luni.

.

Anul trecut, din cei 40.200 de someri cu studii superioare care nu au avut un loc de munca, mai bine de jumatate (21.600) erau someri nou intrati in evidentele agentiei, adica proaspeti absolventi de facultate, informează Ziarul Financiar.

O mare parte din absolventii de facultate nu a reusit sa se angajeze, pentru ca firmele care au mai facut angajari anul trecut au avut o plaja mai mare de candidati, cu experienta, care proveneau din randurile celor 300.000 de angajati concediati anul trecut din companiile private.

Rata somajului in randul absolventilor de facultate a crescut constant in ultimii cinci ani, ajungand de la 3,8% la 6,4% la finele lunii februarie a acestui an, numarul somerilor cu studii superioare fiind de peste 48.000 in prezent, de aproape trei ori mai mare fata de 2006.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    ASTA E DEMOCRATIA.CAND FIECARE AVEA LOC DE MUNCA NU ERAM MULTUMITI, SI INJURAM LA REGIMUL COMUNIST.ACUM MERGEM SI NE RUGAM LA MIILE DE BISERICI CARE NU DA LOC DE MUNCA, CASA, MEDICAMENTE, VIATA DECENTA, CI SPERANTA CA DUPA MOARTE VOM AJUNGE IN RAI.EI SI DEMNITARI, BOGATI DEJA TRAIESC IN RAI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata