Unul dintre capii clanului interlop Corduneanu, în libertate provizorie

Magistraţii ieşeni au decis eliberarea provizorie sub control judiciar a unuia dintre capii clanului interlop Corduneanu, Mihai Silviu Corduneanu, care a fost reţinut la începutul anului pentru mai multe infracţiuni comise în ţară şi în străinătate.

„Prin încheierea de şedinţă a Tribunalului Iaşi, s-a admis cererea formulată de inculpatul Mihai Silviu Corduneanu şi s-a dispus punerea în libertate provizorie. Prin aceeaşi încheiere s-au stabilit o serie de obligaţii”, a declarat Daniela Amancei, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Pe 18 ianuarie, magistraţii ieşeni au decis ca 19 dintre cei 30 de membri ai clanului Corduneanu, reţinuţi în urma unor descinderi domiciliare, să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Conform datelor prezentate de procurorii DIICOT, din anul 2005 şi până în prezent, gruparea infracţională a avut drept scop comiterea de infracţiuni grave privind traficul de persoane, şantaj, înşelăciuni imobiliare, înşelăciuni prin obţinerea de credite bancare, criminalitate informatică, spălare de bani, în care a angrenat aproximativ 150 de persoane, marea majoritate tineri, atât în ţară, cât şi în străinătate, pe care îi instigau la săvârşirea infracţiunilor.

Prejudiciul produs de membrii grupării infracţionale este de ordinul milioanelor de euro. În prezent, în spatele gratiilor se mai află doar 13 dintre membrii clanului Corduneanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata