Unul dintre puţinele cluburi centenare de fotbal din ţară, Gloria Arad, s-a retras

Înființat în urmă cu 101 ani, clubul Gloria, cel mai vechi club din Arad și unul dintre cele mai vechi din țară, și-a anunțat miercuri retragerea din Liga a 4-a a județului Arad, din cauza lipsei de susținere financiară.

Dispunând de un lot de jucători destul de valoros, Gloria a pornit ca favorită la ocuparea primului loc, cu șanse reale de promovare. Numai că, finanțatorul clubului, Ion Sandu, președinte al Federației Române de atletism, a anunțat cu doar câteva zile înaintea startului de campionat, că renunță să mai susțină financiar clubul.

După mai multe runde de discuții, Ion Sandu a revenit asupra deciziei sale, astfel că lucrurile se părea că vor intra în normal. Nu a fost așa, pentru că președintele FRA nu și-a onorat cuvântul dat, astfel că jucătorii au ajuns în situația de a nu-și primi salariile de câte 2-3 luni. Un singur jucător a depus memoriu pentru a deveni jucător liber de contract, ceilalți preferând să aștepte iarna pentru a-și căuta alte angajamente, susținând că nu au bani de memorii.

Miercuri, președintele clubului, fostul internațional Marcel Coraș, a anunțat că Gloria s-a retras din campionat.

‘Nu se pune problema desființării clubului. Vom continua anul viitor în Liga a 5-a. Deocamdată, jucătorii sunt la dispoziția clubului și din iarnă, probabil că își vor căuta alte angajamente. În lipsa banilor, conducerea clubului a fost pusă în situația de a lua această decizie’, a adăugat Marcel Coraș, președintele clubului Gloria.

Aflată pe locul secund în Liga a IV-a a județului Arad, Gloria ar fi trebuit să joace la Păuliș, cu echipa din localitate. Din păcate nu se va prezenta. Iar pe de altă parte, AJF Arad îi va anula toate rezultatele înregistrate în actuala ediție de campionat.

Gruparea Gloria Arad, unul dintre foarte puținele cluburi centenare din România, a luat ființă în anul 1913. Perioada cea mai bună a avut-o din 1932 și până la întreruperea campionatului din cauza celui de al II-lea Război Mondial, când a evoluat în Divizia A, exceptând ediția 1939-1940, când a evoluat în Divizia B. După război a evoluat în ligile inferioare, cel mai sus reușind să se ridice până în Divizia C. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata