USB cere primăriilor din Capitală să publice contractele de achiziţii publice

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) demarează luni, 5 octombrie, campania de strângere de semnături pentru susținerea Planului de Curățenie Generală în primăriile Capitalei prin care solicită celor șapte instituții să publice toate contractele de achiziții publice din ultimii trei ani.

„Prin Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei, USB solicită celor șapte primării ale Capitalei să publice toate contractele de achiziții publice pentru care s-au făcut plăți în ultimii trei ani, să demareze audituri independente, realizate de companii cu reputație solidă, pentru verificarea alocărilor de fonduri din ultimii ani, precum și verificarea de către Agenția Națională de Integritate a averii tuturor directorilor din primăriile bucureștene”, se arată într-un comunicat remis, duminică.

Potrivit sursei citate, campania de strângere de semnături inițiată de USB urmărește să pună presiune, cu sprijinul bucureștenilor, asupra aleșilor locali, pentru a-i obliga să respecte legea și să justifice în mod transparent alocările de fonduri publice.

În cadrul campaniei, 17 corturi vor fi instalate de către USB în toate sectoarele Bucureștiului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata