Utilizarea energiei regenerabile pentru încălzire şi răcire

În anul 2018 pentru 21% din energia totală utilizată pentru încălzire şi răcire în Uniunea Europeană, provine din surse regenerabile,  în creştere constantă faţă de 12% în anul 2004, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Dintre statele membre, Suedia se evidenţiază prin faptul că aproape două treimi (65%) din energia utilizată pentru încălzire şi răcire în anul 2018 a provenit din surse regenerabile. De asemenea, mai mult de jumătate din energia utilizată pentru încălzire şi răcire a provenit din surse regenerabile în Letonia (56%), Finlanda (55%) şi Estonia (54%).

România se situează peste media din UE, în condiţiile în care 25,4% din energia utilizată pentru încălzire şi răcire în anul 2018 a provenit din surse regenerabile, un procent mai ridicat decât în state precum Franţa (22%), Italia (19%), Spania (17%) sau Germania (14%).

Iar statele membre în care energia provenită din surse regenerabile are cea mai mică contribuţie la încălzire şi răcire sunt Irlanda şi Olanda (ambele cu 6%), Belgia (8%) şi Luxemburg (9%).

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata