V.Alexandru spune că managementul defectuos,posibilă cauză pentru întârzieri la calcularea pensiilor

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus, după controlul de la Casa de Pensii Sector 6, că cele 45 de zile necesare calculării pensiilor sunt cu mult depășite, subliniind că întârzierile apar din cauza sistemului informatic, însă nu exclude varianta unui management defectuos.

Cele 45 de zile care sunt enunțate în lege sunt de mult depășite, de fapt, ca o consecință a nenumăratelor paliere în care se intervine în calcularea pensiei, a spus, printr-un comunicat de presă, Violeta Alexandru.

„Rezultă un proces anevoios, netransparent pentru pensionari, un proces în care omului nu i se comunică datele reale, respectiv cât durează în practică procesarea dosarului lui de pensie. Sunt oameni cărora li se spune un termen, nerespectat ulterior, și care nu dispun de resurse pentru a-și asigura cheltuielile zilnice de trai, respectiv plata utilităților”, a declarat ministrul Muncii.

Aceasta promite măsuri în ceea ce privește comunicarea corectă a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, până la momentul intrării pensiei în contul persoanei. Ministrul vrea să înțeleagă în profunzime problemele din sistem pentru a le rezolva.

„Voi cere oficial statistici, dar impresia mea este că poate ajunge acest termen până la 6 luni în practică”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ministrul a mai subliniat că întârzierea ar putea fi cauzată de sistemul informatic, însă nu exclude varianta în care să fie vorba despre un management defectuos.

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6 pentru a face verificări după ce a primit sesizări de întârziere a calculării pensilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata