Vâlcea: Laurenţiu Ploscaru a fost medaliat, din nou, cu aur la Balcaniada de Matematică

Elevul Laurențiu Ploscaru (clasa a X-a, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea) a câștigat o nouă medalie de aur, obținând 40 de puncte din 40 posibile la Olimpiada balcanică de Matematică de la Pleven, Bulgaria.

„Școala vâlceană este reconfirmată, din nou, prin rezultatele pe care le obține. Laurențiu este în clasa a X-a, dar Laurențiu câștigă tot încă din clasa a V-a, de când l-a descoperit domnul profesor Smărăndoiu, la Școala Take Ionescu. Anul trecut Balcaniada de matematică tot Laurențiu și-a adjudecat-o, ca să spunem așa. Acest copil minunat va avea cu adevărat un viitor de excepție, performanțele sale spun asta”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Isabela Ioniță.

Un alt elev vâlcean a obținut medalia de bronz, respectiv Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internațional de Informatică București. Băiatul provine, însă, de la școala Generală Sinești, Vâlcea.

În total, elevii români au obținut la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfășurată în perioada 2-7 mai, nu mai puțin de șase medalii: două medalii sunt de aur (cu punctaj maxim), trei de argint și una de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă al Societății de științe Matematice din România, la Balcaniada de Matematică au participat echipe formate din câte șase elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia (țări membre), precum și echipe din Azerbaidjan, Bulgaria B, Italia, Kazahstan, Kîrghistan, Arabia Saudită, Tadjikistan, Turkmenistan, Marea Britanie și Uzbekistan (țări invitate).

Balcaniada este o competiție anuală la care participă elevi de liceu și presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore și treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata