Vâlcea: Primăria Râmnicului a alocat 150.000 de lei pentru bursele elevilor din ultimul trimestru al anului

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunţat vineri că elevii care învaţă la şcolile din oraş vor primi burse şcolare, municipalitatea alocând în acest sens din bugetul local aproximativ 150.000 de lei.

Potrivit edilului, sumele acoperă bursele pentru elevii olimpici, cei cu media 10 şi cei cu probleme sociale şi vor fi acordate pentru ultimul trimestru al acestui an.

„Am hotărât deja şi în şedinţa de consiliu din 29 noiembrie vom aloca bursele pentru elevi din banii pe care-i avem noi. Am considerat prioritar ca banii pe care-i avem, 150.000 de lei, să-i împărţim în trei categorii, şi anume: cei care au fost la olimpiade să primească 300 de lei lunar, cei care au încheiat cu media 10, în jur de 23 de elevi, 200 de lei lunar, iar pentru cei care se încadrează la bursele sociale vom acorda câte 50 de lei pe lună. Aceştia sunt banii pe care-i avem noi. Sunt convins că şi Guvernul ne va da banii pentru burse şi în momentul în care îi vom primi, tot aşa, într-o şedinţă de consiliu, vom hotărî până la ce nivel vom acorda aceste burse. Este obligaţia guvernului să aloce bani pentru burse, iar noi trebuie să completăm aceste sume în limita bugetului local, iar aceştia au fost banii pe care i-am putut da noi anul acesta”, a spus Gutău.

Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea a fost dată în judecată de către Asociaţia Vâlceană a Elevilor pe motiv că nu a alocat bani pentru bursele elevilor din oraş în ultimii trei ani, prima înfăţişare în proces urmând să aibă loc pe 22 noiembrie. Elevii cer ca administraţia locală să respecte legea şi să acorde burse tuturor elevilor îndreptăţiţi, adică tuturor celor care au medii de peste 8,50.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata