Vâlcea: Primăria Râmnicului va începe vineri manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă

Conducerea Primăriei Râmnicului a decis să devanseze cu două zile aprinderea luminiţelor de sărbători din oraş şi deschiderea târgului de Crăciun, astfel că aceste evenimente vor avea loc vineri seara, au informat, miercuri, reprezentanţii municipalităţii râmnicene.

„Din dorinţa de a include în atmosfera de sărbătoare întreg week-end-ul care cuprinde praznicul Sfântului Andrei – Ocrotitorul României şi Ziua Naţională, dar şi ca urmare a eforturile intense depuse de structurile implicate în amenajările specifice – Direcţia Administrării Domeniului Public şi Pieţe Prest SA, Municipalitatea Râmnicului a decis ca iluminatul festiv în oraş să fie pornit mai devreme decât se anunţase iniţial, respectiv vineri, 29 noiembrie, dată la care se va deschide Târgul „Decembrie Magic” din Scuarul Mircea cel Bătrân”, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, Daniel Ionescu.

Potrivit acestuia, tot vineri se va deschide şi patinoarul amenajat cu sprijinul municipalităţii în centrul oraşului, care va funcţiona până la jumătatea lunii viitoare.

„Principală atracţie a sărbătorilor de iarnă de la Râmnicu Vâlcea, patinoarul din centrul municipiului va funcţiona zilnic până aproape de jumătatea lunii ianuarie a anului viitor între orele 10.00 – 21.30, în zilele de luni – joi, şi între 10.00 – 22.30, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Accesul pe patinoar este liber pentru copii, elevi şi studenţi, celelalte categorii de participanţi trebuind să plătească o taxă de 10 lei/oră, în care este inclusă şi închirierea patinelor”, a mai adăugat reprezentantul municipalităţii.

Duminică, de Ziua Naţională, când era programată aprinderea iluminatului festiv din oraş, în centrul Râmnicului, de la ora 17.00, vor avea loc un spectacol al corului de copii „Românaşul” şi al ansamblului coregrafic „Trupa AS” de la Palatul Copiilor din Bucureşti, precum şi de o reprezentaţie a grupului de căluşari „Muguraşii Brâncovenilor” din judeţul Olt. De la ora 19.00, orchestra de cameră a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea va concerta la Galeriile de Artă „Artex”, într-un spectacol organizat cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici din România şi intitulat „Semne Identitare – Muzică şi Culoare”.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata