Valeriu Zgonea: Revizuirea Constituţiei rămâne o prioritate a Parlamentului şi a PSD

Revizuirea Constituţiei rămâne o prioritate atât a Parlamentului, cât şi a Partidului Social Democrat, a declarat joi la Cluj preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Acesta a precizat că triada ‘descentralizare, revizuirea Constituţiei şi o nouă lege electorală’ este foarte importantă pentru modernizarea societăţii româneşti.

‘Grupurile politice parlamentare toate doresc revizuirea Constituţiei. Nu s-a putut înainte de 2012 din cauza unei majorităţi fragile, sperăm ca anul acesta acest proiect să fie revizuit şi să treacă de cele două Camere. Dacă nu găsim o majoritate confortabilă, îl putem teoretic amâna până în 2015, dar el rămâne în priorităţile noastre. Nu putem să facem o Românie aşa cum dorim, care să fie o Românie progresistă, dacă nu generăm o Constituţie în care să reglăm anumite interpretări excesive ale unor autorităţi de stat. Eu cred că România are nevoie de un dialog constant între instituţiile statului ca să putem genera progrese’, a spus Valeriu Zgonea într-o conferinţă de presă.

El a precizat faptul că atât revizuirea Constituţiei, cât şi proiectul descentralizării sunt proiecte pentru care s-a asumat o promisiune. De asemenea, referitor la importanţa unei noi legi electorale, Valeriu Zgonea a amintit că ‘toată lumea este supărată de acest Parlament umflat prea mult’.

‘Totdeauna mai vocali sunt cei care au intrat pe uşa din dos în Parlament. Eu susţin cu tărie că acest triunghi: descentralizare, revizuirea Constituţiei şi o nouă lege electorală este important pentru societatea românească şi pentru viitor’, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a participat joi la evenimentul Cluj Innovation Days organizat de Cluster IT Cluj pe tema inovării şi progresului tehnologic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata