Valoarea cererilor de finanţare depuse pentru renovarea satelor a depăşit 4 miliarde de euro

Valoarea cererilor de finantare depuse, in perioada 15 iunie – 31 iulie 2009, pe masura 322 “Renovarea si dezvoltarea satelor” a depasit 4 miliarde de euro, fiind de peste 5 ori mai mare decât alocarea financiara de 738,09 milioane de euro aferenta acestei masuri, potrivit datelor Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

În perioada mentionata, APDRP a primit un numar de 1.669 de proiecte conforme pentru finantare nerambursabila prin masura 322 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Aceasta sesiune a fost ultima pentru depunerea proiectelor de renovare si dezvoltare a satelor, alocându-se astfel toata suma ramasa disponibila in acest moment pentru aceasta masura.

“Va urma o perioada foarte incarcata pentru Agentie, tinând cont de numarul record de proiecte pe care le-am primit si de personalul insuficient de care dispunem.

Urmeaza cele mai importante etape procedurale, cea de stabilire a eligibilitatii si cea de acordare a punctajelor de selectie. Va fi o concurenta foarte mare intre proiecte si foarte multe nu vor primi, din pacate, finantare.

Daca privim partea buna a lucrurilor, putem spune ca vor fi câstigatoare proiectele cu adevarat foarte bune”, a declarat Mihai Gavril Vadan, directorul general al APDRP. Cele mai multe proiecte au fost depuse in Regiunea 3 Sud-Muntenia, (309 cereri de finantare) si in Regiunea 1 Nord-Est, (303 cereri de finantare).

În perioada 2007- 2013, masura 322 dispune de o alocare totala de 1,54 miliarde de euro pentru finantarea unei palete largi de actiuni, atât de infrastructura rurala, cât si de servicii pentru populatia locala sau conservare a traditiilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata