Valoarea schimburilor comerciale româno-chineze a ajuns la 1,6 miliarde dolari, în primele cinci luni din 2014

Volumul total al schimburilor comerciale dintre România și China a înregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, în primele cinci luni ale anului, în creștere cu 26,2% față de perioada similară din 2013, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București /CCIB/, remis, miercuri.

Statistica a fost publicată în contextul organizării de către CCIB, la București, în data de 22 iulie, a Forumului de afaceri româno-chinez.

‘Evenimentul de astăzi /22 iulie 2014, n.r./ este un alt exemplu concret al excelentei colaborări pe care o avem cu partenerii noștri din provincia Shanxi, după ce anul acesta, în luna mai, am organizat un Forum de afaceri, aici, la București, iar la începutul lunii iunie, o delegație de oameni de afaceri din această provincie a vizitat pavilionul românesc organizat de CCIB la Expoziția internațională de bunuri de larg consum de la Ningbo, ocazie ce a permis organizarea a trei runde de întâlniri B2B cu firmele românești care au făcut deplasarea în R. P. Chineză’, a menționat Sorin Dimitriu, președintele CCIB, într-un mesaj transmis participanților la eveniment.

Conform datelor oficiale, în intervalul ianuarie — mai 2014, volumul total al schimburilor comerciale româno-chineze a înregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, în creștere cu 26,2% față de perioada similară a anului trecut.

Totodată, exporturile românești pe piața chineză s-au cifrat la 324,7 milioane dolari, mai mult 31,6% comparativ cu intervalul corespunzător din 2013, iar importurile din China au ajuns la aproape 1,28 miliarde dolari, cu 24,9% mai mari în comparație cu primele cinci luni din anul precedent.

În ultimii ani, CCIB a organizat numeroase misiuni economice și forumuri de afaceri cu parteneri chinezi, iar din luna octombrie 2012 sprijină proiectele româno-chineze și prin intermediul unui Birou de reprezentare deschis la Beijing. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Chinaparteneri de afaceri chinezischimburi comerciale
Comentarii (0)
Adaugă comentariu