Vânătoarea de elefanţi la un preţ de 43.000 de dolari pe animal

Foto: Diaspora Romaneasca

Țară cu cea mai mare populaţie de elefanţi din lume, Botswana, a organizat vineri prima să licitaţie pentru atribuirea de permise pentru vânătoarea de elefanţi, după ce anul trecut a decis să ridice interdicţia privind vânatul elefanţi, transmit Bloomberg şi AFP.

Firma Auction It Ltd. a vândut permisele pentru vânzarea unui număr de 60 de elefanţi, în numele Ministerul Mediului din Botswana, în pachete de câte 10 elefanţi fiecare. Pachetele au fost cumpărate de firme care organizează partide de vânătoare la un preţ de până la 43.000 de dolari pentru fiecare animal. Ulterior, firmele vor revinde aceste permise celor interesaţi de trofee de vânătoare la un preţ mai mare. Pe lângă costul permiselor de vânătoare, cei interesaţi vor trebui să plătească şi un comision pentru vânătorul profesionist care îi va însoţi precum şi costurile pentru cei care se vor ocupă de împăierea animalelor.

Numărul elefanţilor din Botswana s-a triplat comparativ cu 1991, ajungând la 135.000 de animale. Din cauza interdicţiei privind vânătoarea a crescut numărul conflictelor dintre fermieri şi animale, care distrug recoltele şi ameninţă mijloacele de viaţă ale fermierilor.

Reluarea vânătorii elefanţilor a generat reacţîi vehemente din partea ONG-urilor pentru protecţia mediului, care au obţinut o interdicţie totală a comerţului cu fildeş pentru a proteja populaţia de elefanţi de braconaj. „Vânătoarea nu este un mijloc eficient pe termen lung pentru a gestiona populaţia de elefanţi”, a declarat Audrey Delsink, directorul ONG-ului Humane Society Internațional (HSI) Africa.

Aproape toți elefanţîi din Botswana trăiesc în zona de nord-est a ţării şi trec în mod frecvent în Zambia, Zimbabwe şi Namibia, care au propriile lor populaţii de elefanţi. Se estimează că există aproximativ 415.000 de elefanţi în Africa, o populaţie care a fost decimată în urmă braconajului de fildeş, în special în Estul Africii.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata