Vânzarea tehnologică continuă va trage Wall Street în jos

Vânzarea acțiunilor firmelor de tehnologie din SUA a continuat pentru a treia zi, tragând în jos toți cei trei indici bursieri americani majori cu peste 2%.

Apple a fost cel mai mare pierdut de pe Dow, scăzând cu peste 6,7%.

Amazon și Facebook au scăzut, de asemenea, cu cel puțin 4%.

Recesiunea bruscă vine în urma câștigurilor uriașe de la începutul anului 2020, care au ajutat piețele SUA să revină din cauza pandemiei.

Asia a urmat avansul de pe Wall Street miercuri, cu indicii săi principali pe roșu.

Cel mai mare pierzător din regiune a fost indicele ASX 200 al Australiei, care a scăzut cu 2,6%, în timp ce Shanghai Composite din China a scăzut cu 2%.

Aceste scăderi au loc, deoarece se preconizează că economia globală va scădea cu aproximativ 5% în acest an.

Îngrijorările legate de coronavirus continuă să influențeze activitatea comercială și să crească tensiunile comerciale.

Căderea lirei

Marți, în Marea Britanie, lira a căzut față de monedele majore după ce guvernul a reînnoit perspectiva unui Brexit fără acord, spunând că Marea Britanie va „prospera puternic” cu sau fără un acord.

Lira sterlină a scăzut cu 1,6%, până la puțin peste 1,30 dolari.

A scăzut o sumă similară față de euro, la 1,10 euro. FTSE 100 a devenit, de asemenea, negativ, dar a coborât din cele mai abrupte pierderi pentru a încheia ziua în scădere cu 0,12%.

În SUA, media industrială Dow Jones a închis cu 2,25% mai puțin, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 2,78%.

Nasdaq-ul tehnologic a scăzut cu 2,95%. Mulți investitori au fost zguduiți de recenta creștere a prețurilor acțiunilor, chiar dacă multe prognoze economice au rămas neîntrerupte și tensiunile dintre SUA și China – în special legate de tehnologie – rămân ridicate.

Chiar și după pierderile recente, prețurile acțiunilor multor companii mari de tehnologie rămân semnificativ mai mari decât începutul anului.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata