Vânzările din 2021 ar putea fi afectate de deficitul global de semiconductori este avertismentul producătorului Daimler

Foto: capital.ro

Din cauza deficitului global de semiconductori va scădea vânzările de maşini, în semestrul doi din 2021, a avertizat miercuri grupul german Daimler AG, deşi a menţinut estimarea privind marja de profit în acest an, transmit AP şi Reuters.

Compania Daimler este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de cipuri pentru industria auto.

Astfel, vânzările Mercedes-Benz au urcat cu 27% în trimestrul doi din 2021, cu un avans de 54% în Europa, a doua mare piaţă a Daimler, după China. Compania se aşteaptă ca pe ansamblul acestui an vânzările să fie în linie cu nivelul din 2020, după ce anterior a previzionat livrări mai ridicate decât cele de anul trecut.

În contextul financiar, Daimler a confirmat că profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) s-a situat în trimestrul doi din 2021 la 5,42 miliarde de euro, depăşind previziunile analiştilor.

În acest sens, marja de profit a depăşit 10% pentru al treilea trimestru consecutiv, la 12,8%, în urma majorării vânzărilor de vehicule care aduc un profit mai ridicat.

A fost în ordine crescătoare profitul net, în trimestrul doi din 2021, care s-a situat la 3,7 miliarde de euro, faţă de pierderi de 1,9 miliarde de euro în perioada aprilie – iunie 2020, în timp ce veniturile au urcat cu 44%, la 43,5 miliarde de euro.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata