Şeitan: Analiză în guvern despre eventuala revenire la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a estimat luni, 12 iulie, că planul de măsuri economice va fi finalizat şi dat publicităţii săptămâna viitoare, în timp ce ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a precizat că revenirea TVA la 19% şi impozitarea pensiilor vor face subiectul unei analize în Executiv.

 

„S-a discutat (n.r. – planul de măsuri economice). El va fi anunţat când va fi finalizat, probabil săptămâna viitoare”, a afirmat Blaga, înaintea şedinţei conducerii centrale a PDL.

În ceea ce priveşte reducerea numărului de subprefecţi, Blaga a reiterat că va exista doar un singur reprezentant al Guvernului în teritoriu care să ocupe această funcţie, iar în Bucureşti – doi.

În legătură cu revenirea TVA la 19% şi impozitarea pensiilor, ministrul Muncii a declarat că se va face o analiză în Guvern.

„Facem analiza în Guvern, să vedem datele financiare cu Ministerul de Finanţe.(…) Pensiile nu se reduc, o să facem analiza cu Ministerul de Finanţe şi vă vom spune care sunt rezultatele”, a mai afirmat Şeitan.

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Tulcea, că taxa pe valoare adăugată (TVA) va fi diminuată dacă această măsură va fi aprobată de Parlament şi dacă se vor găsi măsuri alternative care vor compensa această scădere.

Sâmbătă, la Piatra Neamţ, preşedintele Traian Băsescu a declarat că va solicita Guvernului diminuarea TVA-ului, dar şi impozitarea tuturor pensiilor cu 16%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata