Vasile Dima, lăsat în libertate, pentru că este bolnav

Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, are o vârstă înaintată (68 de ani), o stare precară a sănătăţii şi a fost cooperant cu anchetatorii, susţin magistraţii de la Judecătoria sectorului 6, în motivarea deciziei prin care au respins, pe 27 august 2010, propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

”Instanţa apreciază că în cauză lăsarea inculpatului în libertate nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică, iar privarea de libertate a inculpatului nu este necesară pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal”, se arată în motivarea judecătorilor, dată, luni, publicităţii. Judecătorii au luat în considerare şi că Vasile Dima nu are antecedente penale, a lucrat la maternitate mai mult de 30 de ani şi a cooperat cu procurorii.

Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au respins în 27 august ca neîntemeiată propunerea Parchetului de arestare preventivă a lui Vasile Dima, însă procurorii au făcut recurs, ce se va judeca, pe 2 septembrie, la Tribunalul Bucureşti. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

„Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de şef al Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului.
Astfel, nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică şi, de asemenea, nu a luat măsuri pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare”, se arăta într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit Parchetului, consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase, la care se adaugă afectarea bunului mers al spitalului şi producerea de pagube materiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata