Vasilescu: Se ştia de câţiva ani că trebuie să tăiem salariile şi pensiile

– Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat ca se stia de cativa ani ca este nevoie de taierea salariilor bugetarilor cu un sfert si a pensiilor cu a sasea parte.

.
Vasilescu a mai spus pentru Gandul ca aceste masuri nu sunt antirecesiune, ci tentative de a redresa un buget al statului care abia mai rasufla pentru ca de ani buni guvernantii au tras de el mai mult decat se putea.

„As putea spune ca s-a stiut de cativa ani, pentru ca exista o suma de reguli in economie. Cand le incalci, ai probleme, iar una dintre regulile foarte importante in politica fiscala este ceva asemanator cu proverbul sa-ti faci iarna sanie si vara caruta„, a declarat consilierul guvernatorului BNR.

Vasilescu sustine ca a venit timpul ca Romania sa plateasca pentru greselile ei bugetare din trecut.

„Mereu era nevoie de ajustari de taieri. Cateodata s-au facut, cateodata nu s-au facut. Nu s-au facut in special in anii electorali. Nu spun o noutate acum. Voci de la banca centrala, chiar vocea guvernatorului, au atras atentia – v-am spus cu limpezime ca va veni un moment al scadentei. Si a venit„, a continuat Vasilescu.

Citește și
2 Comentarii
  1. Theodora spune

    se fac reduceri la bugetari de 25% doar directori de instituti publice cu varste de 73 64,63 ani raman in functie .Pentru ei nu este reducere,lele?(Centrul Judetean de Cultura Prahova, Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova ,Muzeul Jud de istorie Prahova) verificati!!!!!

  2. pepsi spune

    poate ne spune si ce a facut BNR cu 7 din ultimii 12 miliarde euro imprumut. ce face cu rezerva de 32 miliarde de euro. cum sunt ei afectati de criza ? statul se imprumuta pt BNR?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata