Vaslui: Nou acord de mediu pentru explorarea gazelor de şist la Puieşti

26

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui a emis un nou acord de mediu pentru compania Chevron, în vederea explorării gazelor de şist pe un perimetru din comuna Puieşti.

‘Aşa cum cere legea, proiectul acordului de mediu pentru lucrări de amenajare şi foraj pentru sonda de explorare Puieşti a fost postat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui pentru o perioadă de opt zile. Cum în acest interval nu au fost primite observaţii, s-a emis acordul de mediu pentru proiectul respectiv’, precizează un comunicat de presă remis, vineri, de APM Vaslui.

Perimetrul din Puieşti este cel de-al patrulea concesionat de compania petrolieră Chevron pe raza judeţului Vaslui. Chevron a obţinut în judeţul Vaslui acorduri de mediu pentru începerea explorării în trei perimetre: Popeni 1A, în comuna Găgeşti, Siliştea 1A, în comuna Pungeşti, şi Păltiniş 1A, în comuna Băceşti, şi a depus documentaţia pentru obţinerea acestui acord pe cel de-al patrulea perimetru, în comuna Puieşti.

În ultima zi a anului 2013, consilierii locali din comuna vasluiană Puieşti au votat organizarea unui referendum privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe raza localităţii, decizia fiind ulterior atacată în contencios administrativ de Instituţia Prefecului Vaslui.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui a organizat, în cursul lunii decembrie a anului 2013, o dezbatere pe tema gazelor de şist în comuna Puieşti, unde compania Chevron vrea să înceapă explorarea, dialogul fiind însă întrerupt de huiduielile şi scandările persoanelor care se opun proiectului.

La dezbaterea organizată în incinta Căminului Cultural din Puieşti au participat cetăţeni din zonă, autorităţi locale, dar şi activişti ecologişti din mai multe oraşe ale ţării. Reprezentanţii APM au fost primiţi cu huiduieli, iar dezbaterea a început în timp ce mai multe persoane scandau lozinci împotriva Chevron. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News