Vaslui: Protest faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist

Peste 100 de localnici şi activişti de mediu, membri ai ‘Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti’ au protestat sâmbătă, 8 februarie, în comuna vasluiană Pungeşti faţă de decizia Chevron de a începe explorarea gazelor de şist în zonă.

Protestatarii au scandat lozici împotriva primarului comunei Pungeşti, Mircia Vlasă, a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu şi a premierului Victor Ponta, cărora le-au cerut demisia.

Oamenii acuză compania Chevron, care a primit aviz de explorare a gazelor de şist în perimetrul Siliştea din comuna Pungeşti, că va folosi pentru explorare şi ulterior pentru exploatarea acestor resurse metode nocive pentru mediu.

”Nu ne otrăviţi apa’, ‘Nu ne distrugeţi viitorul’ sau ‘Stop Chevron‘ au fost doar câteva dintre mesajele afişate de manifestanţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, Lucian Modoranu, a declarat  că în nu au fost înregistrate violenţe, protestul fiind unul paşnic. Totodată, el a precizat că manifestaţia a fost autorizată de primăria Pungeşti, iar pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine şi linişte publică au fost detaşate în zonă trei echipaje de jandarmi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata