Vasluiul, capitala umorului românesc pentru o săptămână

Cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Umorului ‘Constantin Tănase’ a debutat duminică, 5 octombrie, la Vaslui. Organizat o dată la doi ani, festivalul are mai multe secțiuni: interpretare, film de comedie, salon de literatură, salon de caricatură, la care se adaugă reprezentațiile de teatru.

Ca noutate, la ediția de anul acesta a festivalului s-a deschis, la Casa de Cultură ‘Constantin Tănase’, Sala Studio ‘Valentin Silvestru’, unde vor evolua actori vasluieni, iar concursul de interpretare se va desfășura în orașul Negrești.

‘Vreme de opt zile, Vasluiul este capitala umorului românesc. Cu toate că nu mai are amploarea de odinioară, acest festival al umorului rezistă la Vaslui de mai bine de 45 de ani și este dovada vie a faptului că oamenii din această zonă știu să aprecieze umorul de calitate. Suntem încântați de faptul că spectacolele care vor fi prezentate pe scena Casei de Cultură se joacă cu casa închisă. Sperăm că toate secțiunile festivalului vor fi apreciate de vasluieni’, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui.
Festivalul a debutat cu o paradă a personajelor ‘Funny Art’, după care Teatrul ‘Masca’ din București a prezentat un spectacol de statui vivante ‘Sub semnul îngerului’. În paralel, în sala Studio a Casei de Cultură, s-a desfășurat spectacolul ‘Orfanii’, de Dennis Kelly, iar prima zi de festival s-a încheiat cu spectacolul ‘Hronicul găinarilor’ de Aurel Busuioc, în regia lui Petru Hadârcă, prezentat de Teatrul Național ‘Mihai Eminescu’ din Chișinău. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata