Veniturile angajaţilor din învăţământ au scăzut cu 45%

Veniturile salariale ale personalului din invatamânt se diminueaza, in perioada urmatoare, cu peste 45%, din cauza neacordarii sporurilor, indemnizatiilor si a premiilor cuvenite personalului din invatamânt.

Conform art. 49 din Legea de salarizare unitara, la trei zile de la data publicarii acesteia in Monitorul Oficial al României, nu se mai acorda sporurile, indemnizatiile si premiile care se cuveneau tuturor categoriilor de personal din invatamânt, potrivit Statutului personalului didactic si legislatiei in vigoare, a declarat Aurel Cornea, presedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI).

Prin aceasta masura, conform liderului sindical, veniturile salariale ale personalului din invatamânt se diminueaza, in perioada urmatoare, cu peste 45%. “Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt considera ca aceasta decizie, luata de Guvernul Boc, este inacceptabila si vom recurge la orice forma de protest prin care sa determinam clasa politica sa elimine din textul legii de salarizare prevederile prin care sunt grav afectate veniturile personalului din invatamânt.

Este o masura aberanta, care vine in completarea celei de pozitionare jignitoare a functiilor din invatamânt in partea inferioara a grilei de salarizare”, a declarat Aurel Cornea, Presedintele F.S.L.I..

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata