Vezi cele mai mari proiecte rezidenţiale-fantomă: 30.000 de locuinţe din Capitală au rămas doar pe hârtie

– Anul trecut a fost anul amanarilor de proiecte rezidentiale, acestea venind una dupa alta. Dezvoltatorii au amanat constructiile cu speranta ca va fi o chestiune de cateva luni pentru a obtine o finantare, insa socotelile lor au fost departe de realizare. „Initial s-au gandit ca intarzie cateva luni constructia, insa apoi si-au dat seama ca proiectele lor nu mai sunt fezabile in conditiile in care preturile scadeau substantial”, arată un fost consultant rezidential al uneia dintre cele mai mari firme de consultanta de pe piata.

 

Cele mai mari proiecte rezidentiale care nu s-au realizat


Bonaire Community City, prezentat in 2008 pe piata de spaniolii de la Martinsa Fadesa, ar fi urmat sa cuprinda 7.600 de apartamente.
La finalul anului, spaniolii anuntau deja ca sunt in cautarea unui partener pentru acest proiect si ca vor sa vanda din terenurile pe care le detin in Romania, in total 80 de hectare.

Dupa 2 ani, firma este doar o umbra pe plan local. Pe site-ul din Spania, adresa de contact pentru Romania este in Ungaria, la numerele de telefon de la biroul de vanzari nu raspunde nimeni, iar site-ul proiectului a disparut.

Proiectul EFG din Buftea prevedea constructia a 6.500 de unitati locative in cadrul unui proiect mixt de 1,9 mld euro. Ce a ramas din aceste planuri anuntate la inceputul lui 2008? Firma EFG Crevedia Development a falimentat, iar terenul a fost vandut la licitatie publica.

Dimri Ghencea Allegro a fost lansat pe piata de israelienii de la Dimri in 2008, cand deja criza incepea sa se simta. Optimisti, israelienii spuneau ca vor avea preturi mai mici decat ar fi operat in mod obisnuit, pentru ca nu sunt cunoscuti inca pe piata. Totusi, proiectul cu 3.600 de unitati locative nu a iesit niciodata din coconul planurilor optimiste, iar disparitia lui din piata a urmat aproape imediat.

Neopeninsula un proiect de 300 mil. euro care ar fi urmat sa cuprinda 2.700 de locuinte, ar fi urmat sa livreze prima faza inca din 2008. Neocity, dezvoltatorul proiectului, nu a inceput constructia ca urmare a intarzierii avizelor. Cum piata s-a schimbat intre timp, pana in prezent proiectul nu a fost relansat.

Continuarea în Dailybusiness.ro


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata